Strandstädning 2015

Många ställde upp när stranden skulle städas!


Kvällen innan Valborg skulle stranden städas. Det var det många som ställde upp på. Cirka hälften Ranarpsbor på hel- eller deltid och andra hälften dessutom bydelägare. Totalt kom inte mindre än tjugosex hjälpsamma bybor och därtill tre pigga och snälla hundar som lekte och höll varandra sällskap.


Vi fyllde tre stora traktorskopor med bråte. Mestadels plast, rep, burkar och annat skräp, men vi hittade även en del otäcka plåt- och rostiga järnbitar, plankor med skruv och spik i. Med andra ord, sådant som verkligen inte hör hemma vare sig på bete eller en strand.


Efter väl förrättat värv bjöd byn på grillad korv och läsk eller öl. Det smakade alldeles förträffligt i den mycket vackra, men något svala kvällningen. Grannsämjan var det inget fel på och många träffade nya och gamla vänner.

En del spännande strandfynd hittades. Ett lod till ett gökur. En gammal fotoblixt och så lite flaskpost av modernt stuk - en PET-flaska med ett kryptiskt meddelande. Med hjälp av skarpögda och språkkunniga pojkar, ovan sittande på främre bunkerkanten, konstaterades att meddelandet skrivit på något som liknade norska. Det föreföll antyda att det i en viktig kroppsdel (en rompe) på någon varelse eller annat väsen skulle finnas en mås eller en max, osäkert vilket. De fyra dekorativa elementen överst, tre blå klot och ett grönt, undandrog sig emellertid all tolkning.


Än en gång, tusen tack till alla som ställde upp! Ni som inte hade chansen i år, får en ny möjlighet 2016. Arrangemanget kändes så lyckat att vi beslöt oss för att göra om det. Med andra ord, väl mött fredagen den 29:e april - kvällen före Valborg - klockan 18.30 och inget annat!