Beskarunda i NV Ranarp 2016

Då var det dags igen...


Årgång 2 av NV Ranarps beskarunda samlade arton glas och nio familjer, var och en med sin egenhändigt förfärdigade besk. I enlighet med reglerna från i fjol hade dryckerna kodats och lottats ut på de nio stationerna.


Pigga och nyktra började vi rundan hos Anders och Josefin för att avsluta hela evenemanget hemma hos 2015 års Beskakung och Beskadrottning, Lelle och Gunilla.


Vädret var inte lika inbjudande som fjol varför Kalle övertalats att ställa upp som förste traktorchaufför. Vi transporterades mellan stationerna i en elegant balvagnslimousine med trasmattsklädda höbalschäslonger; mycket bekvämt och 100% ekologiskt!


Riktigt, riktigt trevligt hade vi. Precis som i fjol. Dessutom var besken, överlag, väsentligen bättre i år!

Vem som blev kung i år, känner väl de flesta Ranarpsbor redan till.


Åker man till Förslöv eller ut till 105:an via Vistorpsvägen är det inte speciellt svårt att se var den nya kungliga Roger Engdahl-familjen bor. Obekräftade rykten gör gällande att det kommer att anläggas elektrisk belysning till skylten och den vackra sockeln så fort höstmörkret kryper på. Kungen själv har valt att varken bekräfta eller dementera dessa påståenden. Nåväl, den som lever får se!