Strandstädning

Strandstädningen i april


Ljuset är åter här och vi städar strandängen!


Alla är välkomna då vi gör strandängarna rena och fina till sommarsässongen. Vuxna, barn och fyrbenta vänner mötts upp för att plocka skräp. Mycket skräp finns att plockas och därför kändes det extra bra att vi tillsammans gör denna insats för våran närmiljö.

Efteråt njuter vi av grillad korv och den vackraste utsikten!

Många ställde upp när stranden skulle städas 2015!


Kvällen innan Valborg skulle stranden städas. Det var det många som ställde upp på. Cirka hälften Ranarpsbor på hel- eller deltid och andra hälften dessutom bydelägare. Totalt kom inte mindre än tjugosex hjälpsamma bybor och därtill tre pigga och snälla hundar som lekte och höll varandra sällskap.


Vi fyllde tre stora traktorskopor med bråte. Mestadels plast, rep, burkar och annat skräp, men vi hittade även en del otäcka plåt- och rostiga järnbitar, plankor med skruv och spik i. Med andra ord, sådant som verkligen inte hör hemma vare sig på bete eller en strand.


Efter väl förrättat värv bjöd byn på grillad korv och läsk eller öl. Det smakade alldeles förträffligt i den mycket vackra, men något svala kvällningen. Grannsämjan var det inget fel på och många träffade nya och gamla vänner.

En del spännande strandfynd hittades. Ett lod till ett gökur. En gammal fotoblixt och så lite flaskpost av modernt stuk - en PET-flaska med ett kryptiskt meddelande. Med hjälp av skarpögda och språkkunniga pojkar, ovan sittande på främre bunkerkanten, konstaterades att meddelandet skrivit på något som liknade norska. Det föreföll antyda att det i en viktig kroppsdel (en rompe) på någon varelse eller annat väsen skulle finnas en mås eller en max, osäkert vilket. De fyra dekorativa elementen överst, tre blå klot och ett grönt, undandrog sig emellertid all tolkning.